X
تبلیغات
مرثیهای که امیرالمؤمنین درسوگ حضرت فاطمه سرود - سجاده ای پر از یاس مرثیهای که امیرالمؤمنین درسوگ حضرت فاطمه سرود - سجاده ای پر از یاس
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
امروز : یکشنبه 03 دی 30 ، 5:0 صبح
[ و گفته‏اند که در روزگار خلافت عمر بن خطاب از زیور کعبه و فراوانى آن نزد وى سخن رفت ، گروهى گفتند اگر آن را به فروش رسانى و به بهایش سپاه مسلمانان را آماده گردانى ثوابش بیشتر است . کعبه را چه نیاز به زیور است ؟ عمر قصد چنین کار کرد و از امیر المؤمنین پرسید ، فرمود : ] [ قرآن بر پیامبر ( ص ) نازل گردید و مالها چهار قسم بود : مالهاى مسلمانان که آن را به سهم هر یک میان میراث بران قسمت نمود . و غنیمت جنگى که آن را بر مستحقانش توزیع فرمود . و خمس که آن را در جایى که باید نهاد . و صدقات که خدا آن را در مصرفهاى معین قرار داد . در آن روز کعبه زیور داشت و خدا آن را بدان حال که بود گذاشت . آن را از روى فراموشى رها ننمود و جایش بر خدا پوشیده نبود . تو نیز آن را در جایى بنه که خدا و پیامبر او مقرر فرمود . [ عمر گفت اگر تو نبودى رسوا مى‏شدیم و زیور را به حال خود گذارد . ] [نهج البلاغه]
مرثیهای که امیرالمؤمنین درسوگ حضرت فاطمه سرود

نگار امیرالمومنین(ع)

هنگامی که خبر شهادت حضرت صدیقه طاهره(س) را به مولاى متقیان رساندند، امیرالمؤمنین(ع) از شنیدن این خبر ناگوار غش کرد و با صورت به زمین خورد، چون به هوش آمد، فرمود: اى دختر رسول خدا! به چه کسى در این مصیبت تسلیت باید گفت؟! اى سیدة النساء من اندوه و غمم را به تو تسلى مى‏‌دادم، بعد از تو به چه کسى خود را تسلیت دهم و با اشک چشم و سوز دل این گونه می‌خواند:

«میان هر دو دوست فراقی هست و هر چیز دیگر که غیر از فراق دوست باشد تحملش آسان است و اینکه من فاطمه(س) را پس از احمد(ص) از دست داده‌ام، دلیل بر آن است که دوست در این دنیا دوام نمی‌یابد.»


و باز امام علی(ع) این چنین غم‌انگیز ادامه می‌دهد:

«دوستی که معادل وی دوستی نیست و برای غیر او در قلب من بهره‌ای نیست. محبوبی که از چشم و از جسم من غائب شد، ولی هرگز از قلب من این دوست غائب نمی‌شود.»

این مرثیه امام علی(ع) در سایر کتب اهل سنت هم روایت شده است، به گونه‌ای که ابن حجر عسقلانی از دانشمندان اهل سنت در کتاب «لسان المیزان» می‌نویسد:

«از انس بن مالک نقل کرده که هنگامی که فاطمه(س) در گذشت، علی وارد شد و فرمود:

برای هر اجتماعی که بین دو خلیل و دوست باشد، جدایی است و هر آنچه برتر از جدایی باشد،‌ کم است.

و اینکه من یکی بعد از دیگری دوستانم را از دست می‌دهم، نشانه این است که هیچ خلیلی باقی نمی‌ماند».

و آن هنگامی که امام على(ع) پیکر نورانى فاطمه زهرا(س) را به خاک سپرد و در کنار قبر آن بانوى پهلو شکسته نشست و خطاب به قبر آن بانو فرمود: «اى زمین امانتم را به تو مى‏‌سپارم، این دختر رسول خداست.»

ناگاه شنید کسى مى‏‌گوید یا على! من از تو نسبت به بانویت مهربان‏‌ترم، به سوى منزل بازگرد و غصه مخور.»





کلمات کلیدی :